Bedre enn fryktet for Norske Skog

Publisert: 7. august 2008 kl 15.18
Oppdatert: 11. august 2008 kl 11.45

- Selv om vi ser tegn til forbedring, er det fortsatt et langt stykke igjen til vi har tilfredsstillende økonomiske resultater fra driften, sier han i en kommentar til kvartalsresultatet.

Resultatet er forbedret for forretningsområdene Asia, Australasia og Sør-Amerika. Magasinpapirvirksomheten leverer et noe svakere resultat, mens resultatet fra avispapirproduksjon i Europa er omtrent uendret. Salgsvolumet økte overalt, bortsett fra innen avispapir i Asia.

Børsvinner

Estimater som SME Direkt innhentet for TDN Finans fra åtte meglerhus viste et ventet resultat før skatt på i gjennomsnitt 879 millioner kroner, skriver DN.no.

Resultatframleggingen førte Norske Skog opp blant børsvinnerne torsdag. Etter snaut to timers handel var aksjekursen steget med 10,05 prosent, til 23 kroner.

Større kontantstrøm

Norske Skog arbeider med å redusere gjelden. Målet skal nås gjennom å oppnå en større kontantstrøm fra drift og transaksjoner, ifølge selskapet.

Saken fortsetter under annonsen

- Gjelden blir betydelig redusert gjennom salg av den koreanske virksomheten og eiendom. Det er fortsatt et mål å redusere gjelden ytterligere, sier Rynning-Tønnesen.

Salget forutsetter godkjenning fra sørkoreanske konkurransemyndigheter og tilslutning fra flere av långiverne. (©NTB)