Banken overtar «steikje fine gardine»

Publisert: 7. mai 2009 kl 16.32
Oppdatert: 8. mai 2009 kl 10.48
DnB NOR vil videreføre driften i Kid Interiør AS, som har 109 butikker og over 1.000 medarbeidere.
- Vi har forsøkt å få til en avtale som begge parter kunne leve med, uten å lykkes. Av hensyn til de ansatte må vi ta ansvar og sørge for at virksomheten blir drevet videre samtidig som vi sikrer bankens interesser, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen.

Positivt resultat

I fjor hadde Kid Interiør en omsetning på vel 860 millioner og et resultat på 45 millioner kroner. Bentestuen vil ikke utdype hvor mye eierselskapet Nordisk Tekstil Holding skylder banken og hva som har ført til at låneavtalen er misligholdt.
- Det vi vil gjøre, så snart overtakelsen er godkjent av Konkurransetilsynet, er å innkalle til generalforsamling for å velge et nytt styre som igjen får ansvaret for den videre driften av selskapet, sier Bentestuen.
Saken fortsetter under annonsen
Melding om overtakelse er allerede sendt til Konkurransetilsynet. Fram til overtakelsen, som kan skje tidligst om tre uker, fortsetter dialogen med eierne for å finne fram til en best mulig løsning for Kid Interiør AS, opplyser DnB NOR.

Tøft første kvartal

Det er Nordisk Tekstil Holding som eier Kid Interiør. Daglig leder i Nordisk Tekstil Holding er Thomas Gudbjerg, som også er daglig leder i Kid Interiør og engasjert i virksomheter som Guvitho AS, Kid Skeidar Alna AS og Kid Logistikk AS.
Gudbjerg var opptatt og kunne ikke besvare NTBs henvendelse torsdag ettermiddag. Til E24 sier Gudbjerg at Kid går bra, og at Kid Interiør ikke har misligholdt gjeld. Han erkjenner at første kvartal i år har vært tøft, men sier at andre kvartal ser lysere ut. I fjor hadde Kid en vesentlig forbedring av årsresultatet, sammenlignet med 2007.
Kid Interiør har sitt kundesenter i Drammen. Butikkene er spredt over hele landet. (©NTB)
Saken fortsetter under annonsen