Årets kvinnelige gründer Stine Åsland (midten), flankert av Ellen Arnstad, sjefredaktør i Henne og næringsminister Trond Giske.

Årets kvinnelige gründer

Publisert: 5. mai 2010 kl 09.42
Oppdatert: 5. mai 2010 kl 10.50

Magasinet Henne har kåret Norges fremste unge etablerer. Av fem nominerte kandidater, var det Stine Åsland og hennes firma Telemarksrøra AS i Stokke i Vestfold som tirsdag ettermiddag fikk overrakt prisen «Startknappen» av handels- og næringsminister Trond Giske på Henne-seminaret "Modige kvinner".

"Alle liker vafler", var utgangspunktet for Åsland da hun startet firmaet Telemarksrøra AS i 2008. Tanken var å selge fersk vaffelrøre til kantine-, kiosk-, og bensinstasjonsmarkedet over hele landet, og etter fire måneders drift nådde Telemarksrøra målet sitt om landsdekkende distribusjon.

Julen 2008 berget Åsland Telemarksrøra fra konkurs ved å knytte til seg nye investorer. I dag samarbeider hun med blant andre Bama og Hennig-Olsen Is om nye produkter basert på vafler, og er i ferd med å skape en god forretning. Omsetningen i 2009 var i underkant av fem millioner kroner. Stine Åsland har selv utviklet de ulike vaffelrøreoppskrifter.

Dette sier juryen om Åslands forretningsidé, merkevare og vekst:

Om forretningsideen:
«Stine Åsland har med Telemarksrøra AS skapt et foretak tuftet på en unik idé til rett tid. Med den enkle filosofien om at alle liker vafler har hun kommet seg raskt inn på kiosk, bensinstasjon og servicemarkedet. Gjennom tidligere arbeidserfaring så hun at det kunne være penger å tjene i dette markedet. Få tenker over at noe så enkelt som vafler kan generere penger. Hun har vist teft og har utviklet en sterk og original forretningsidé».

Om merkevaren:
«Med navnet Telemarksrøra er Stine i ferd med å skape en merkevare med sterk lokal tilhørighet og med assosiasjoner til kvalitet og tradisjon. Hun legger vekt på et produkt som består av rene råvarer uten tilsetningsstoffer. Med dette har hun truffet tidsånden og drømmen om det ekte, rene og opprinnelige.»

Om veksten:
«Etter en tøff oppstartfase der Stine blant annet reddet bedriften ved å knytte til seg nye investorer, har hun bevist at hun har skapt et foretak med livets rett. Hun har knyttet til seg tunge samarbeidspartnere og utvikler nye produkter basert på grunnideen: vaffelrøre. Juryen mener Stine har vist særlig talent for merkevarebygging, forretningsforståelse og evne til å kommunisere og selge produktet sitt.»

Saken fortsetter under annonsen

Juryen har bestått av

Simen Staalnacke, Moods of Norway
Christian Ringnes, Eiendomsspar
Nina Torgrimsby, forsikringsselskapet If
Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst, Handysize
Ellen Arnstad, sjefredaktør i Henne.