Åpner fabrikk i USA

Publisert: 6. januar 2010 kl 09.02
Oppdatert: 7. januar 2010 kl 09.06

Think vil satse 43,5 millioner dollar på å bygge en fabrikk for produksjon av elbilen Think City i Elkhart County i Indiana. Investeringen vil gjøre det mulig å lage over 20.000 biler i året. Produksjonen kan starte allerede i første kvartal neste år.

- Vi er svært glade for å kunne kunngjøre planer for en ny fabrikk i USA. Thinks utvikling i Europa har gått svært raskt etter produksjonsstart i Finland, sier administrerende direktør Richard Canny i en uttalelse fra selskapet.

Etter at selskapet nesten gikk konkurs for et år siden har hovedkontoret blitt igjen i Norge, mens produksjonen er blitt flyttet til Finland. Nye eiere spyttet inn over 250 millioner kroner inn i selskapet. Med ny satsing i USA vil selskapet kunne nå nye høyder.

Batteriprodusenten EnerDel er lokalisert i Indianapolis og eierne av dette selskapet, morselskapet Ener1, har en eierandel på 31 prosent i THINK.

- Elbilen befinner seg i skjæringspunktet mellom fremtidens bilindustri og fremtidens energisektor, sier Canny.

I tillegg til insentiver fra staten Indiana og Elkhart County, har THINK planer om å benytte seg av finansiering fra US Department of Energy for å etablere den nye fabrikken (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen