Aker-transaksjonene godkjent uten protester

Publisert: 8. juni 2009 kl 14.03
Oppdatert: 3. august 2009 kl 10.29

Ikke én eneste av eierne på generalforsamlingen meldte seg på talerlista i forkant av voteringen rundt de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions. Generalforsamlingen i Aker Solutions var knappe timen gammel da det ble klart at aksjonærene ikke ville kritisere ledelsen og styret i selskapet offentlig, skriver DN.no.

Bare tre av de frammøtte aksjonærene - tilsvarende 7,4 prosent av de frammøte - stemte mot transaksjonene.

Også obligasjonslånet som må tas opp for å finansiere kjøpet av fem selskaper, ble banket igjennom uten nevneverdige protester. Kjøpesummen er på rundt 1,9 milliarder kroner.

Verken statsråd Sylvia Brustad (Ap) selv eller andre fra Nærings- og handelsdepartementet var til stede på den ekstraordinære generalforsamlingen. Staten ved departementet har en indirekte eierandel i Aker Solutions ASA på rundt 12 prosent.

Det var på forhånd klart at transaksjonene ville bli godkjent slik de opprinnelig var planlagt å bli gjennomført allerede før generalforsamlingen. Eierne i Aker Holding, staten - Aker og svenske Saab/Investor - kontrollerer snaut 40 prosent av Aker Solutions og ville stemme for.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen