Acergy og Subsea 7 fusjonerer

Publisert: 21. juni 2010 kl 09.42
Oppdatert: 24. juni 2010 kl 15.12

Når de to oljeserviceselskapene slår seg sammen er det med bytteforholdet 54:46, der undervannsentreprenøren Acergy utgjør den største andelen.

Subsea 7s aksjonærer mottar 1,065 Acergy-aksjer for hver Subsea 7-aksje.

Det nye selskapet får navnet Subsea 7, og det foreslås at styret skal ledes av nåværende styreleder i Subsea 7, Kristian Siem.

Administrerende direktør blir Jean Cahuzac, driftsdirektør John Evans og finansdirektør Simon Crowe.

Klar for større prosjekter
Acergy og Subsea 7 mener det sammenslåtte selskapet vil være bedre i stand til å håndtere større og mer komplekse subseaprosjekter.

Det skriver selskapene i en melding mandag.

"Den fremragende strategiske matchen av selskapenes ulike styrker posisjonerer det nye selskapet for å levere forbedrede langsiktige verdier for alle interesseholdere", heter det i meldingen.

- Det sammenslåtte selskapet vil være godt posisjonert for å ta fordel av fremtidige vekstmuligheter i det globale subsea-markedet, sier Subsea 7-styreformann Kristian Siem i en kommentar.

Store synergier
Det er forventet årlige synergier på minst 100 millioner dollar. Synergiene skal oppnås gjennom besparelser av faste- og driftsmessige kostnader, mer effekt leveringskjedestyring og fordelene med en større flåte.

Synergiene på minst 100 millioner dollar ventes nådd gjennom besparelser av faste- og driftsmessige kostnader, mer effekt leveringskjedestyring og fordelene med en større flåte.

Selskapet hadde en ordrereserve på 5,3 milliarder dollar per 31. mai i år.

Markedsverdien blir ifølge en børsmelding 5,4 milliarder dollar, og det kombinerte selskapet vil ha en global organisasjon med 12.000 ansatte.

Trolig klart ved årsskiftet
Det opplyses i børsmeldingen at det er ventet at selskapene er slått sammen ved utgangen av året, eller i første kvartal 2011. Transaksjonen er avhengig av at aksjonærer og myndigheter godkjenner den.

Saken fortsetter under annonsen