50 millioner i lomma

Publisert: 9. oktober 2008 kl 09.51
Oppdatert: 10. oktober 2008 kl 09.19
Uttaket betyr at Midelfart (35) i løpet av de siste fire årene nesten har halvert egenkapitalen i overkursfondet til Midelfart Capital AS, som hun eier alle aksjene i. Kapitalen i fondet er midler som tidligere er betalt inn i selskapet, og dermed fritt kan hentes ut igjen. Pengene går skattefritt inn på kosmetikkmillionærens konto, skriver Dagbladet.

Midelfart vil ikke kommentere overfor Dagbladet verken hva pengene skal brukes til eller hvorfor en så stor sum hentes ut av selskapet.

Nedjusteringen skal være den største av de tre Midelfart har gjort de siste fire årene.
Saken fortsetter under annonsen


¬- Det er helt normalt at en tar ut kapital fra selskapene på denne måten, sier partner i advokatkontoret Wiersholm og BI-professor Arvid Aage Skaar til Dagbladet. Han understreker at han ikke kjenner til eller kommenterer denne saken spesifikt.

Skaar tror det nye statsbudsjettet kan være en grunn til at flere finanstopper kommer til å hente ut penger på liknende vis fram mot nyttår.
Saken fortsetter under annonsen

- Når formueskatten nå stiger, kan det bli nødvendig å hente ut kapital. Jeg ser ikke bort fra at det vil skje oftere nå, uttaler han til Dagbladet.