2 milliarder kroner i tap i Schibsted

Publisert: 27. februar 2009 kl 07.35
Oppdatert: 27. februar 2009 kl 09.40
I samme kvartal 2007 leverte Schibsted et resultat på 177 millioner kroner. Tapet for fjerde kvartal 2008 ble verre enn analytikerne spådde på forhånd.
Det dårlige resultatet skyldes i all hovedsak svake annonsemarkeder i avisene. Rubrikkmarkedet faller delvis på grunn av at folk mister jobben og at færre boliger er på markedet i kjølvannet av finanskrisen.
- Økt arbeidsledighet og svake eiendomsmarkeder som følge av at finanskrisen har gått over i en realøkonomisk nedgangsperiode har ført til betydelige fall i rubrikkmarkedene på papir i alle Schibsteds markeder. Også rubrikkannonser på internett er rammet i form av svakere veksttakt, eller for enkelte kategorier tilbakegang, skriver Schibsted i kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag.
Færre avislesere gjør dessuten også sitt til at Schibsted sliter. For å motvirke effekten av dette, satser Schibsted blant annet på å skru opp prisen på VG og Aftonbladet.
Saken fortsetter under annonsen
Konsernet har satt i gang det som omtales som et omfattende lønnsomhetsprogram, med samlet effekt på 1 milliard kroner for 2009, og fortsetter etableringen av Media Norge. Dessuten vil det bli iverksatt en samordning av virksomhetene i Aftonbladet og Svenska Dagbladet i et nytt Schibsted Sverige. (©NTB)