Tro gir lønnsomhet

Publisert: 12. februar 2009 kl 09.48
Oppdatert: 13. februar 2009 kl 09.40

- Det er en klar sammenheng mellom hvordan forretningsfolkene ser sin virksomhet i forhold til Gud, og hvilket økonomisk resultat de oppnår, sier professor Magne Supphellen ved Norges Handelshøyskole til avisen Vårt Land.

Supphellen har i samarbeid med Hauge-instituttet og organisasjonen Noracta undersøkt virksomheten til 987 mikrokredittvirksomheter i slummen i Nairobi.

Et «Hans Nielsen Hauge-prosjekt» er satt i gang i Nairobi av Noracta, som blir drevet av den tidligere generalsekretæren i Strømme-stiftelsen, Øistein Garcia de Presno.

Prosjektet bygger på den norske lekpredikanten og industrigrunderen Hans Nielsen Hauges suksess for 200 år siden. Tankegangen er at hans ideer kan bringe slumbeboere i Nairobi ut av fattigdom. Forskningsresultatene til Supphellen støtter Noracta.

- Jeg fant at mye av den tankegangen som ga suksess til Hans Nielsen Hauge i Norge på 1800-tallet, fungerer for slumbeboere i Nairobi i dag. De som ser forretningsvirksomhet i et kall- og pliktperspektiv, har større suksess enn dem som forventer at økonomisk fremgang kommer som en automatisk konsekvens av sterk kristentro, sier Magne Supphellen til Vårt Land.

Supphellen starter nå et sammenlignbart forskningsprosjekt blant skandinaviske bedriftsgrundere. Disse skal svare på spørsmål om troens betydning for deres forretningsvirksomhet, ifølge Supphellen, som er ekspert på merkevarebygging og entreprenørskap.

Saken fortsetter under annonsen