Oversett av Brustad

Publisert: 4. desember 2008 kl 08.56
Oppdatert: 4. desember 2008 kl 11.44

- Vi er Norges tredje største næring og vil være en av de viktigste næringene som kan få Norge ut av krisen. Likevel blir vi ikke lyttet til, vi føler oss ignorert, sier Hoff til Aftenposten.

Han blir provosert av at næringsminister Sylvia Brustad nylig har uttalt at departementet har tett dialog med alle aktører i næringslivet.

- Vi har angst for at man nå lager et system for fortiden og ikke for fremtiden, hvor det er mer fokus på å redde tradisjonelle arbeidsplasser i stadet for å skape nye.

Generalsekretæren forteller at IT-næringen har god kontakt med fornyingsminister Heidi Grande Røys om offentlige IT-satsninger, men ikke med næringsministeren.

- Det er et paradoks at EU i sin tiltakspakke for næringslivet setter IT høyt på agendaen, sier Hoff. Han har sendt brev til statsministeren med forslag til tiltak for å møte krisen. Blant annet en sterk opprustning av bredbånd.

To tanker

Statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet sier til Aftenposten at departementet ikke har til hensikt å ignorere noen.

- Vi får mange henvendelser, og hvis det er slik at vi ikke har fulgt opp overfor IKT-Norge, så beklager vi det. IKT-Norge er velkommen på møte når som helst.

Lind mener en må ha to tanker i hodet samtidig - både håndtere kriser i eksiterende bedrifter og tenke langsiktig. I sistnevnte strategi er IT-næringen viktig

Saken fortsetter under annonsen