Ingen har budt på SAS

Publisert: 29. august 2009 kl 12.19
Oppdatert: 24. september 2009 kl 11.45
Etter mange spekulasjoner om SAS skal selges av de skandinaviske eierlandene til Lufthansa, opplyser Slåke til nettavisen Nordens Nyheter at det per i dag ikke foreligger noen bud fra noen på flyselskapet.
- Vårt mål er å opprettholde SAS som i dag, og den norske stat skal beholde sitt eierskap. Det er uaktuelt å selge, sier statssekretær Øyvind Slåke.
De borgerlige partiene i den svenske regjeringen vil selge den svenske statens eierandel på 21,4 prosent i det skandinaviske flykonsernet. Den borgerlige danske regjeringen gjør det samme om svenskene selger.
Den norske delen av SAS er imidlertid mer lønnsom enn resten av selskapet. Statssekretæren avviser muligheten for at Norge kan komme til å kjøpe opp resten av selskapet dersom Sverige og Danmark skulle selge sine andeler.
Saken fortsetter under annonsen
- Jeg gjentar at dette ikke er aktuelt. Stortingsmelding nummer 13 fastslår at regjeringen fører et aktivt og langsiktig eierskap. Dette er også målsettingen med den norske statens eierskap i SAS Group AB, sier Slåke. (©NTB)