«Godt lederskap 2008»

Publisert: 18. desember 2008 kl 14.21
Oppdatert: 19. desember 2008 kl 14.38

- I Jonas Gahr Støre har Norge fått en politisk leder av internasjonalt format. I 2008 har han markert seg som en av landets mest betydningsfulle politikere. Støre er en reflektert kommunikator som opptrer med engasjement og overbevisning. Han blir ikke bare lagt merke til av folk flest, men også blant verdens toppolitikere. Han er en fremragende ambassadør for Norge og spiller en viktig rolle når tidens brennbare spørsmål står på dagsorden i internasjonale fora, heter det i begrunnelsen. Støre ble overraskende tildelt prisen onsdag ettermiddag under en boksignering på Norli bokhandel.

Som første utenriksminister etter krigen, har Støre i år gitt ut en bok der han deler sine visjoner og refleksjoner om aktuelle utenrikspolitiske spørsmål. På denne måten har han markert den faglige siden ved det å være leder.

Ukeavisen Ledelse har i løpet av de siste fem årene gått 40 ledere nøye etter i sømmene for å finne deres sterke og svake sider som ledere i serien «Toppsjefen». Jonas Gahr Støre ligger på annenplass over landets beste toppsjefer med 79,5 poeng av 100 mulige.

Andre som kom høyt opp i vurderingen til «Godt lederskap 2008» var Riksrevisor Jørgen Kosmo, leder for Stormberg, Steinar Olsen og DnBs konsernsjef, Rune Bjerke. I fjor fikk treneren for kvinnelandslaget i håndball, Marit Breivik, prisen

Saken fortsetter under annonsen