NameAbrand får nye eiere

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.34
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Navneutviklingsselskapet NameAbrand vil vokse og gjerne ekspandere til Sverige. Derfor har de latt seg kjøpe opp av MarkUp Gruppen som tilbyr markedsstrategisk rådgivning. MarkUp Consulting har kjøpt aksjemajoriteten i NameAbrand, mens 49 prosent av aksjene eies fremdeles av gründerne Tove Pharo Ronde og Merete Fonstad-Smith (bildet). Navneutviklingsselskapet, som for mellom 50.000 og 150.000 kroner finner på nye navn på norske selskap og produkter, har eksistert i ett år, og ligger an til et overskudd på rundt 10 prosent i år.

- Vi har hatt oppdrag med rådgivning og utvikling av navn på bedrifter, produkter og undertekster for et 40-talls kunder, og ser klart at det er et behov for våre tjenester, sier Pharo Ronde som kom fra Scandinavian Design Group. Hun trodde at de skulle «jobbe selvstendig» uten andre eiere, men sier at de trenger å utvikle og styrke produktet sitt ytterligere.

- Kompetansen som MarkUp tilbyr passer sammen med det produktet vi leverer. Vi har lenge hatt som mål å lansere NameAbrand i Sverige, og dette er sammenfallende med MarkUps planer for konsulentgruppen, sier Tove Pharo Ronde.

MarkUp Consulting har siden 1998 posisjonert seg sterkt på merkevarestrategier, kunderelasjoner, produktutvikling og innovasjon, og er blant de fremste i Norge. MarkUp Consulting hadde en omsetningsøkning på 85 prosent i fjor. Ny styreleder i NameAbrand blir sosiolog og tidligere medieforsker Bjørn Petter Ulvær, partner i MarkUp AS.

Saken fortsetter under annonsen