Musikk på mobilen

Publisert: 6. juli 2006 kl 22.14
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36
- Nedlasting på mobilen står allerede for 5-10 prosent av det digitale musikkmarkedet i Norge, sier Jon Erik Haug, direktør Privat Mobil i Telenor.

Telenors nye musikktjeneste på mobilen ble først lansert gjennom ungdomssatsningen Djuice, deretter ble den norske mobilmusikkbutikken åpnet for alle Telenors kunder. Bare i mai ble 14.000 sanger lastet ned, mens rekorden så langt er fredag 9. juni da over 800 sanger ble lastet ned på mobilen. Telenor registrerer nå at over 10.000 Telenor-kunder har lastet ned musikk på mobilen - og til sammen har de lastet ned 27.500 sanger siden lanseringen. Det er nå flere enn 450.000 sanger å velge mellom i mobilarkivet.

HETT TEMA
Saken fortsetter under annonsen


Flere analytikere og bransjeaktører mener nå at mobilen er fremtidens musikk-kanal, men allerede for flere år siden begynte Telenor å forske på mulighetene for å gjøre mobilen om til en musikkmaskin.

- 2006 vil bli husket som året da forholdene endelig lå til rette for å distribuere musikk via mobilen, kommenterer Jon Erik Haug.
Saken fortsetter under annonsen

Selv om Haug har stor tro på at mobilen er fremtidens kanal for musikkdistribusjon, mener han at både musikkbransjen og Telenor står foran betydelige utfordringer i arbeidet med å utvikle mobilen som musikkplattform.

- Vi må gjennomgå alle ledd i verdikjeden, slik at vi oppnår konsumentvennlige priser. Sammen med bransjeaktørene ser vi frem til å utvikle nye distribusjonskanaler for musikk, sier Haug.

Saken fortsetter under annonsen
I tillegg til nedlasting av musikk, forventer Telenor at streaming (høre musikk over nettet uten å lagre den) vil bli mer og mer populært.

Topp tre-listen på mobilen (Telenor og Djuice):

1. Red Hot Chili Peppers: «Dani California»
Saken fortsetter under annonsen


2. Shakira: «Hips don't lie»

3. Gnarls Barkley: «Crazy»
Saken fortsetter under annonsen

Av norske artister er særlig Marit Larsen og Dum Dum Boys populære på mobilen.