MMS-bruken skyter fart

Publisert: 15. juni 2004 kl 11.50
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

NetCom åpnet MMS-tjenesten 20. januar 2003 og MMS ble utpekt som et av selskapets viktigste satsningsområder. Det var imidlertid en rekke utfordringer ved lanseringen. Blant annet måtte kundene bytte telefoner og et fåtall brukere ga tjenesten lav opplevd verdi. I tillegg var tjenestekvaliteten i begynnelsen variabel.

Tjenesten hadde en relativt trang fødsel, men er i ferd med å ta av, sier Rune Pedersen, markedsansvarlig for tjenester i NetCom.

Antall registrerte MMS-brukere i NetComs nett har vokst fra 27.000 til 406.000 på ett år, mens antallet MMS-telefoner har vokst fra 80.000 til 430.000 i løpet av det siste året. I april var over 80 prosent av alle mobiltelefoner som ble solgt kamera.

Selskapet har hatt en sterk vekst i trafikken de siste månedene. Antallet sendte MMS-meldinger ble mer enn halvert fra november til desember i fjor da tjenesten ikke lenger var gratis. Dette var nok ikke helt uventet, men nå har bruken for alvor tatt seg opp igjen. Fri MMS i helgene i april bidro til en ny topp med 2,6 millioner sendte MMS-meldinger. NetCom vil tilby gratis MMS i helgene også i mai og juni, og mener dette har en klar smitteeffekt på bruken på ukedagene.

Saken fortsetter under annonsen