181204_.jpg
Ved mistanke om underslag anbefales det ikke at det gis oppsigelse eller avskjed, men derimot suspensjon.

Mistanke om underslag

Publisert: 7. mai 2012 kl 09.29
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

Svar: Ved slike mistanker anbefales ikke at det gis oppsigelse eller avskjed, men derimot suspensjon etter arbeidsmiljøloven § 15-13. Suspensjon kan gis dersom det er grunn til å anta at en arbeidstaker har gjort seg skyldig i forhold som kan medføre avskjed etter arbeidsmiljøloven og virksomhetens behov tilsier det. Arbeidstaker må midlertidig fratre arbeidsforholdet, men vedkommende beholder sin lønn. Slik vil dere kunne undersøke forholdet nærmere uten at arbeidstaker kan påvirke undersøkelsen ved å fjerne bevis og dere vil forhindre et eventuelt videre mislighold.

Dersom dere beslutter å gi vedkommende suspensjon må dere fortløpende vurdere om vilkårene – grunn til å anta at arbeidstakeren har gjort seg skyldig i vesentlig mislighold og virksomhetens behov for at arbeidstakeren suspenderes. Der vilkårene ikke lenger er til stede skal suspensjonen oppheves. Uansett må en suspensjon utover tre måneder være begrunnet i forholdets særlige art, for eksempel der det er reist tiltale i saken.

Det er også viktig å huske på at ved suspensjon gjelder de alminnelige saksbehandlingsreglene om drøftingsmøte og formkrav til suspensjonen.

SBDL v/Ine Hagen

Saken fortsetter under annonsen