Mesterverk fra Italia

Publisert: 3. september 2003 kl 10.09
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Den norsk-italienske vinprodusenten Bibi Graetz vant både individuell og total gullmedalje på årets Vinexpo i Bordeaux, som nylig ble avholdt. Graetz vant med sin rødvin Testamatta. Han er opprinnelig kunstner og utdannet ved Kunstakademiet i Firenze, men har hele tiden vært interessert i vin og vinproduksjon. Han har studert vinkunsten i mange år inntil han i 2000 kunne høste inn sin første drueavling. Bibi Graetz har norsk kone som heter Benedicte (se bildet) og i tillegg er hans mor fra Norge.

Testamatta er laget av bare italienske druetyper og inneholder en blanding av 70 prosent Sangiovese, 15 prosent Colorino, 12 prosent Canaiolo og tre prosent Moscata. Vinen har mye smak av bær, ren og lang ettersmak av eik, syre og tanniner. Kan med fordel lagres noen år.

- Jeg ønsket å lage en kvalitetsvin. Eksperter innenfor vinmiljøet sa til meg at dere har alt for å lykkes, så dere må satse på dette prosjektet, sier Bibi Graetz til Økonomisk Rapport.

Av 2001-årgargen er det produsert 22-23 000 tusen flasker. Dette er en relativt liten produksjon, men så skal dette også være en kvalitetsvin av rang. Graetz sier salget av vinen går brukbart bra i Italia takket være meget gode anmeldelser og utmerkelser. Testamatta vil være i salg på Vinmonopolet fra 6. september for 675,20 kroner. Graetz kan avsløre at han også har et prosjekt med hvitvin på gang.

Saken fortsetter under annonsen