Mediepulsen: Tenner tyskerne

Publisert: 29. mai 2002 kl 15.05
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hjertelig velkommen, Mette-Marit, skriver det tyske kjendisbladet Gala på førstesiden. Den tyske fjernsynskanalen n-tv sendte en reporter til Norge for å intervjue Mette-Marit og hennes mann (vi har alle sett resultatet av intervjuet i solsteika). Det tyske nyhetsmagasinet Stern bruker førstesida og åtte sider inne i bladet til et intervju. Mette-Marit-feberen raser sterkere enn noen gang blant tyskere. Ikke et eneste av landets mange sladreblader har unnlatt å ha henne på førstesiden.

Tyskerne, som ikke har hatt kongehus siden 1918, elsker historien om Mette-Marit. Hun er den desiderte favoritten i de europeiske kongehusene og pryder ukentlig forsiden av sladreblader som Die Frau im Spiegel, Bunte og Super-Illu. Kjendisbladene er fulle av mer eller mindre sanne historier - uten kildehenvisninger. Ukentlig kan kongestoff-interesserte lese artikler om at Haakon likevel er pappaen til Marius, at alenemoren kanskje mister foreldreretten og at hun er sur fordi hun er plaget av store depresjoner.

Tyskerne kan ikke få nok av die Mette-Marit. Den tidligere party-dronningen kunne ha fått en «rolle» i tysk valgkamp. Kanslerkandidat Edmund Stoiber ville bruke henne som stemmesanker. Et møte med Mette-Marit gir mer PR enn et møte med George W. Bush, mener eksperter.

Nå er også den uautoriserte boken om Mette-Marit oversatt, og den går som føljetong i Bild - Europas største avis. Føljetongen har fått tittelen «Pønkerjenta som ble Hennes Kongelige Høyhet».

Og får ikke tyskerne nok sladderstoff med boken og Bild-serien, kommer det sikkert snart flere førstesider i tyske ukeblader om at kronprins Haakon vil fraskrive seg tronen av hensyn til sin kone eller at de skal skilles. Og gravid har kronprinsessen vært i den tyske ukepressen i snart ett år. Det er vel ingen grunn til å tro at Mette-Marit-feberen går ned i kjendisbladene på grunn av solforbrenning. Tenk på all sympatien hun nå skal få. Lenge leve den frie pressen.

Saken fortsetter under annonsen