Mediepulsen - Rimi-kameratene

Publisert: 24. juli 2002 kl 10.18
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Nå er det de venner igjen, Rimi-kongen Stein Erik Hagen og Landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen. To trinne fyrer inviterte for en drøy uke siden hele pressekorpset til improvisert handletur.

Litt av en drømmejobb for en sulten journalist! Å kunne rapportere direkte fra den store gjenforeningen av Rimikameratene Hagen og Hanssen, midt blant frysedisker og billige Rimi-logoer. Jeg blir grønn av misunnelse!

Det hele startet med at Norges nasjonale prispoliti, Verdens Gang, tok Rimi-Hagen med «buksene nede», og fant at Rimi hadde økt prisene sine noen kroner mer enn de andre lavpriskjedene på bokse-, fryse og øvrige livsnødvendigheter av kjipeste sort.

Pølse-Hanssen reagerte raskt. VG ryddet forsiden, og ministeren varslet sin personlige boikottaksjon mot Rimi. Urettferdig mente Rimi, og truet med søksmål. Så tenkte Rimis PR- og mediestrateger seg om, og fant ut det kanskje ikke var den beste måten å vinne tilbake stamkunden Hanssen.

Så kom årets PR-stunt. Kjøpmann Stein Erik Hagen den Store, avbrøt sin utenlandsreise, og reiste ens ærend hjem til moderlandet for personlig å kutte prisene på Rimi. Hanssen, overlykkelig over vellykket boikottaksjon, rydder møteboken for å gå på Rimi. Midt i arbeidstiden. For å la seg hylle av pressen, og få Rimi-Hagen til å love dyrt og hellig at det vedtatte momskuttet på matvarer skal gi billigere mat, ikke fetere matvarekonger.

Vi er imponert. Bjarne Håkon Hanssen høstet pressens bifall for Ap-regjeringens utskjelte momsreform. En kunstøvelse. Stein Erik Hagen fikk hjelp til å få på seg «lavprisbuksene» igjen. Snakk om vinn-vinn!

Ikke rart Rimi igjen bytter slagord: «Mer enn bare lave priser», for nå kan du få se selveste Pølse-Hanssen med handlekurven om du velger Rimi på Skøyen.

Saken fortsetter under annonsen

Heldigvis handler ikke Jens Stoltenberg på Rimi. Han velger seg Meny på Kringsjå. Uten å invitere med seg journalister.