Mediepulsen - Med pudret image

Publisert: 25. juli 2002 kl 11.11
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Åsså pudder a gitt! Og aner vi ikke også litt sminke. Og hvor ble det forresten av brillene?

Hvem jeg snakker om? Røkke, så klart. De fleste andre lettpudrede av det annet kjønn skulle fått lov å gå i fred for meg. Uten at jeg tok til pennen. Men ikke milliardæren fra Molde. Mannen som visstnok fikk en blå tå fordi han sparket ned en cola-automat etter at Molde var så uheldig å tape en fotballkamp. Eller var det Wimbledon? Jeg innrømmer at jeg lo.

Og mannen som trumfet gjennom en rekordlang enetale i NRK i beste sendetid etter at han hadde latt det skinne gjennom at det ellers ikke var blitt noen derpåfølgende debatt. Et scoop bare skipsreder Olsen har klart før ham.

Samme det. Saken er at mannen verken skjeller eller smeller eller ikke er å få tak i lenger. Tvert imot så ler han og flørter aldri å lite med de kvinnelige journalistene. Og sier dersom Finansavisen siterer korrekt, unnskyld til småaksjonærene i Norway Seafoods for behandlingen de har fått. Ikke som i fjor sommer, da han ville legge Kværner under seg. For da var han nesten ikke å få tak i.

Har han lagt om imagen? Fått hjelp av Celina - og kanskje til og med gjort sitt for å få opp landets sminkeomsetning. Hvem vet? Jeg er egentlig ikke så veldig interessert. I pudderet. Men jeg er veldig interessert i Røkke. Om det som journalist blir lettere å få tak i ham. Om det blir mulig med et intervju uten betingelser om enetaler eller spesiell vinkling. Og om et eventuelt endret image også vil resultere i et nytt Røkke-bilde i mediene.

En helt annen sak er hvor lenge smilet holder. For er det ikke slik at Kjell Inge Røkke i øyeblikket har de beste grunner til å smile? Leverer de positive resultatene selv, med et lite stikk til de umulige målene Kværner har satt seg. For så å sparke til ved neste korsvei. Med eller uten pudder.

Saken fortsetter under annonsen