Mediepulsen: Kværners kulørte kamelon

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.45
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Yukos Oils norske representant, Bernt Stilluf Karlsen, har vært gjenganger i mediebildet den siste uken. Russernes høyreiste, brunbarkede norske ridder har påtatt seg enda en ny hovedrolle. Han har talegaver som fikk småaksjonærene til å foretrekke russere fremfor Røkke i kampen om Kværner. Han brukte det velkjente knepet, han snakket om «sin mor og sin far».

Siden har Stilluf Karlsen fulgt oss i alle radiokanaler, på alle TV-kanaler og fra de fleste avisspalter gjennom hele helgen. Og du verden som han tar seg ut.

Særlig i Dagsrevyens lørdagsportrett da, hvor finansmannen og den tidligere Venstre-politikeren riktig fikk vise seg frem i det grønne. Et riktig koselig «hjemme hos»-intervju var det, med traktorkjøring, tidsriktig militær jeep og speiderlig grilling over bålet. Helt til NRK-journalisten brøt idyllen ved å rippe opp i den årelange striden mellom Karlsen og kommunen, om det å ta seg til rette i naturen. Sånn gjør man bare ikke med Stilluf Karlsen.

- Det er ikke tema her, sa lørdagsgjesten kontant og la hånden over skjermen. Den grønne herr Karlsen bor nemlig ikke på Aker Brygge, han bor på en husmannsplass i tykkeste Krokskogen, med hester, katter og kaniner og elg bak hver en busk.

For Stilluf Karlsen spiller flere roller, det innrømmet han da også åpent og kledelig på fjernsynet. Han er ikke den som bare er opptatt av penger og forretninger, han er opptatt av myke verdier også. Og de grønne.

Selv husker vi godt da han var administrerende direktør i Maritime Group på Sørlandet. Da bygde han bedriftsbarnehage for å tiltrekke seg de aller beste arbeidstakerne, og ble - stikk i strid med andre toppledere - avbildet lesende eventyr for alle de søte små barna han hadde rundt seg.

Så jo da. Bernt Stilluf Karlsen er både hvit, blå, grønn og rød.

Saken fortsetter under annonsen

Og stålgrå.