Mediepulsen - Fotballfeber

Publisert: 25. juli 2002 kl 14.04
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hjelp. Jeg har fått en tung start på årets fotballseriesesong. Nei, jeg har verken fått lyskestrekk eller meniskskade, men lider rett og slett av en solid overdose fotball nesten før serien er kommet i gang. Er du ikke interessert i fotball (gjerne engelsk for herrer og langt ned i divisjonene), kan du like godt trykke på av-knappen nå. Selvfølgelig går det en serie (Eliteserien, Serie A), en liga (Champions League, Tippeligaen, Premier League, Bundesligaen) eller en cup (Engelsk FA-cupen, UEFA-cupen) året rundt. Men i sommerhalvåret blir nesten all annen idrett renset bort fra norske TV-kanaler.

Hver eneste kveld gjelder det å trykke lynraskt på fjernkontrollen før TV 2-sporten (TV 2s daglige oppdatering av fotballspillernes småskader, krangler og bytting av kjærester og hårsveis kvelden før). På en vanlig dag består den såkalte sportssendingen av innslag om at den norske landslagslegen ikke ser bort fra at det finnes doping i norsk fotball, fotballspilleren Edgar Davids i Serie A som er tatt i doping, et innslag om dopingfrie landslagsbein på Ullevål, Semb som leter etter en ny vinnerformel for landslaget og som gir Ole Gunnar Solskjær rollen som tilrettelegger og en avsluttende reportasje om at Carews liv i Valencia er som et tivoli. Så må vi lytte til engasjerte utlegninger om engelske klubber langt ned i divisjonene, bare fordi det tilfeldigvis spiller en halvgod, norsk 20-åring der som av og til treffer ballen som han skal. Og zapper man, ved et uhell selvfølgelig, innom Sportsrevyen på NRK (omdøpt til fotballrevyen), så får man også tutet ørene fulle med suspekte lagoppstillinger, trenerkrangler og oppkjøp til millionbeløp.

Foreløpig höjdare: 2. påskedag innledet NRK 2 og TV 2 kvelden med Fotballspesial og FotballXtra der fotballekspertene forhåndssnakket og fortløpende kommenterte kampene i første serierunde av Tippeligaen. Så overtok NRK 1 med direktesending. I alt 5 timer 40 minutter med fotball i tillegg til Sportsnyhetene (fotballnyhetene) på TV 2.

NRK TV Sportens egen Sølve Grotmol har sagt det så fint: «For mye fotball på TV? Det er for mange bøker på biblioteket også.»

Saken fortsetter under annonsen