Mediepulsen - Bizzi Bøss

Publisert: 30. juli 2002 kl 09.27
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36
Det var en del bøss til stede på årets SKUP-konferanse i Tromsø.
Det største bærer navnet Ruth Jønsrud - og har sitt daglige virke i nyhetsbyrået Newswire.
Som deltaker i en paneldebatt om gråsoner mellom journalistikken og informasjonsbransjen satt Jønsrud der og påberopte seg retten til å kalle seg journalist.
Oj, oj, oj.
Saken fortsetter under annonsen

Hun er jaggu modig.
- Vi jobber journalistisk og er svært aktive i forhold til kildekritikk. Og vi er hundre prosent åpne om at vi faktisk er oppdragsfinansierte, sa bøsset.
Som blant annet har Rikshospitalet som kunde. Og stadig vekk tråler korridorene der oppe for å finne positive solskinnshistorier som stiller Rikshospitalet i et særdeles godt lys.
Saken fortsetter under annonsen
Journalist?
- Det eneste som skiller oss fra andre journalister er at vi selvfølgelig ikke skriver noe negativt om kundene våre, sa bøsset.
Som anser seg som like fri og uavhengig som resten av pressen for hun forbeholder seg retten til å si nei til både oppdrag og kunder.
Journalist?
Saken fortsetter under annonsen

- Vi følger Vær Varsom-plakaten, akkurat som dere andre, sa bøsset.
Som selvfølgelig må innrømme at hun ikke kan ta hensyn til alle paragrafene om tekstreklame. Det lar seg jo ganske enkelt ikke gjøre.
Sorry, Ruth Jønsrud.
Saken fortsetter under annonsen
Men du er ikke journalist.
Jeg ser deg heller som en fare for den journalistiske integriteten. En trussel for den kritiske, undersøkende pressen. Som har som hovedoppgave å gå makta etter i sømmene, avdekke snusk og urettferdighet og sette søkelyset på skjevheter i samfunnet.
Visst er markedet for tjenester innen informasjon og PR i medvind for tiden. Behovet for strategiske solskinnshistorier florerer i næringslivet.
Og det er i og for seg ikke noe galt i at du er bizzi, Jønsrud.
Saken fortsetter under annonsen

Men på SKUP er du ikke annet enn et bøss.