Master i entreprenørskap

Publisert: 22. oktober 2004 kl 16.47
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Universitetet i Oslo (UiO) oppretter et nytt masterstudium i innovasjon og entreprenørskap, med oppstart i januar 2005. Det toårige, internasjonale masterstudiet tar sikte på å utdanne kandidater som på den ene siden forstår teknologi og naturvitenskapelig forskning, og som på den andre siden har omfattende kunnskap om nasjonalt og internasjonalt næringsliv, og kommersialisering av forskningsresultater. Målet er å gjøre kandidatene i stand til å kunne delta i eller lede teknologi og forskningsbaserte innovasjons- og kommersialiseringsprosesser i eksisterende eller nyetablerte organisasjoner. Samtidig håper UiO at studiet vil øke interessen for realfag, og virke positivt inn på rekrutteringen til realfaglige studier.

- I Norge gjør vi mye bra både innen næringsliv og forskning. Vi har imidlertid mye å hente på å forbedre samspillet mellom disse to sektorene, sier universitetsrektor Arild Underdal.

Studiet skal gjennom praktiske og teoretiske emner sette samspill mellom forskning og næringsliv i fokus. Masterstudiet retter seg i første omgang mot studenter som har en bachelorgrad i enten informatikk eller molekylær biovitenskap. Studiet vil bli tilbudt ved Senter for entreprenørskap som det er vedtatt skal organiseres under Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Senteret skal videreføre administrasjonen av Gründerskoleprogrammet, og all virksomhet som tidligere har vært bygget opp rundt programmet.

Både Senter for entreprenørskap og det nye masterstudiet vil utgjøre viktige brikker i UiOs helhetlige satsning på forskningsbasert nyskapning. Denne satsningen tar for seg alle ledd i utviklingen av vellykkede kommersialiseringsprosesser.

- Kommersialiseringsenheten Birkeland Innovasjon AS skal ta imot og vurdere alle kommersialiserbare resultater fra ansatte og studenter, sikre rettigheter, og bidra til næringsmessig utnyttelse av resultatene gjennom tett kontakt med næringslivet. Senter for entreprenørskap skal jobbe med kompetanseoppbygging for vellykkede kommersialiseringsprosesser, og arrangementer som setter fokus på entreprenørskap og forskningsbasert nyskapning, sier Arild Underdal.

Saken fortsetter under annonsen