Magert for reklame

Publisert: 12. september 2005 kl 21.20
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Omsetningen økte i reklamebransjen i fjor, men fortsatt tjener byråene lite penger. Det melder nettstedet Propaganda. Administrerende direktør i Virtual Garden og styreleder i bransje-organisasjonen Kreativt Forum, Erlend Stefansson, sier til Propaganda at han opplevde at 2004 var et tungt år, selv om bransjen økte omsetningen totalt sett.

Markedet var fortsatt vanskelig og preget av prispress basert på at det fortsatt er en overkapasitet innenfor reklamebransjen. Det var derfor fortsatt et sterkt fokus på å tilpasse kapasiteten i byråene til etterspørselen. Nå går derimot alt så meget bedre.

- Vi opplevde en bedring spesielt i andre og tredje kvartal i år og ut i fra det jeg hører er det en generell bedring i bransjen, sier Stefansson til Propaganda.

- Men det er klart at selv om bransjen i dag er mindre enn for fem år siden, bidrar en overkapasitet til et press på prisene, sier han og viser til at mange tidligere reklamefolk er aktive innen tilliggende bransjer, eksempelvis design- og PR-bransjene.

- Prisene vi oppnår i dag er lavere enn for tre år siden, forteller Stefansson videre.

Saken fortsetter under annonsen