Magasin for 45+

Publisert: 3. juli 2002 kl 16.33
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Den kjøpesterke gruppen med mennesker over 45 år får nå sitt eget livsstilmagasin, «Magasinet Det gode liv». Markedet har den siste tiden oppdaget at middelaldrende mennesker er den nye «oljekilden». De sitter med makt, nedbetalte hus og ikke minst penger på bok. Fra før av finnes konferanser, egne reklamebyråer, reiseselskap og nå også et eget magasin for denne aldersgruppen som lenge ble oversett som mål for reklamen.

Kvinnen bak nyskapningen er tidligere redaktør av bladene Gravid, Foreldre & Barn og Foreldremagasinet i Hjemmet Mortensen, Edda Espeland. Hun og kollega Åse Myhrvold Egeland la i fjor høst planene for den glansede nykommeren for voksne lesere. De to kvinnene har satset sparepengene i aksjeselskapet Det gode liv AS som utgir magasinet, og foreløpig åpner de ikke opp for investorer utenfra.

- Livet er ikke slutt selv om man fyller 50 år. Vi vil inspirere og glede våre voksne lesere med artikler om reiser, helse, egenutvikling, samliv og ikke minst gode historier om mennesker som midt i livet har gjort nye valg, sier Espeland.

Hun frykter ikke konkurransen fra de tradisjonelle ukebladene fordi det nye magasinet tilfører noe nytt, litt mer eksklusivt. - Vi satser på lesestoff, vakre bilder og ikke strikkeoppskrifter, mer et «coffetable» magasin, sier sjefredaktøren.

- Er ikke dette et typisk konjunkturblad som vil dø i dårlige tider?

- Nei. I dårlige tider kan artiklene være en drøm og en inspirasjon for leserne. Drømmen om å unne seg luksus lever hele tiden.

Saken fortsetter under annonsen