Må vente på billigere biler

Publisert: 2. oktober 2002 kl 16.15
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

EU-kommisjonen kom nylig med et forslag om at alle bilavgifter skal avskaffes, og at man heller skal øke vei- og bensinavgiftene. Men bransjen tror ikke vi skal forvente at bilprisene vil synke i den nærmeste fremtiden. Så fort skjer ikke endringene.

- Grunnen til at dette skjer er at man vil ha en harmonisering av reglene over hele Europa. Det er et virvar av regler der ute. Nå drar folk stadig til andre land for å kjøpe biler. På sikt kan en avgiftsreduksjon føre til at bilprisene går ned i Norge. Men hvis det i det hele tatt skjer, vil det nok være mellom 10 til 15 år frem i tid før vi ser noen endringer. Dette er bare et forslag, og man kan forvente at det vil komme ulike tilbakemeldinger fra medlemslandene, sier administrerende direktør Finn Tandberg i Bilimportørenes Landsforening. Han tror i tillegg det skal bli vanskelig for staten å hente inn nye avgiftskroner fra en allerede kjempehøy bensinpris.

- Det er ikke bare å legge på 10 kroner på den norske bensinprisen. Så vi tar forslaget til etterretning - er det ikke det man sier når man egentlig ikke bryr seg så mye med det?, avslutter Tandberg.

Saken fortsetter under annonsen