Luksyachter på Norges-cruise

Publisert: 22. juli 2002 kl 15.13
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det samme eldorado som Hurtigruten tilbyr allmuen virker etter 11. september stadig mer forlokkende også for de velbeslåtte som reiser på egen kjøl.

Le Grand Bleu er med sine 110 meter USAs største privateide yacht og i størrelse med hurtigruteskipene. Nå har den ligget ved kai i Bergen siden i fjor høst. Etter et tre uker langt vellykket Norgescruise opp til Nordkapp i fjor sommer, gikk båten på ettersommeren til Karibien. Etter 11. september la imidlertid eieren Craig McCaw (52) alle planer om ferie på is. Dermed ble over 50 av mannskapet permittert og båten ble sendt tilbake til Bergen for vinteren.

Bergen ble valgt både fordi det er billig å la båten ligge så langt nord om vinteren, og fordi, som våre kilder antyder, det er stor sannsynlighet for at det blir et nytt cruise langs norskekysten til sommeren. Le Grand Bleu blir neppe alene hvis den går nordover til sommeren. Rykter om flott natur og trygge omgivelser sprer seg raskt blant eierne av de riktig store båtene. At Le Grand Bleu er så stor at det ikke er lett å komme seg inn i de stadig mer overfylte havnene i Middelhavet, gjør også Norgeskysten attraktiv. For overfylt er den ikke. Og kanskje betyr det også noe at hele samlingen av europeiske kongelige dro på båttur langs kysten vår for noen år siden?

Eieren av Le Grand Bleu, Craig McCaw, hører med blant Seattles formuende og kom med sine 20 milliarder pluss, på 116. plass i Forbes siste kåring av verdens rikeste. Da hadde it- og telecomfallet i 2000 kuttet formuen med 65 prosent.

Saken fortsetter under annonsen