Luksus søker indere

Publisert: 18. april 2006 kl 22.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Forandringen i det indiske samfunnet har vært kolossal de siste årene. I kjølvannet av en kraftig økonomisk vekst har det folkerike landet fått en større og større middelklasse og mange nyrike. I fjor økte indiske lønninger i gjennomsnitt med 14 prosent. Det er den høyeste lønnsveksten i hele Asia, skriver Time Asia Magazine. Over halvannen million nyrike indiske familier bruker nå 9000 dollar i gjennomsnitt på luksusprodukter i året. Inderne elsker luksus, sier en representant for et av de vestlige motehusene til Time.

På rekordtid har India gått fra å være et land få motehus og produsenter av luksusvarer var interessert i, til det landet i Asia alle kaster sine øyne på. Og nå står motehusene i kø med sine luksusprodukter. Chanel, Prada, Gucci, Jimmy Choo, og en rekke andre.

- Jeg er veldig, veldig optimistisk når det gjelder India, sier Xavier Bertrand, sjefsdirektør for Chanel India, til Time. Og merkevareprodusentene har gode tider. Klokkeprodusenten Tag Heuer har økt salget av klokker de siste tre årene med over 40 prosent i landet og har planer om å utvide fra 80 butikker til 120 i år.
Saken fortsetter under annonsen


Jimmy Choo har planer om å åpne ti skobutikker i landet innen 2011. Den første kommer i New Dehli neste år. Der er to luksuskjøpesentre planlagt, og flere hundre andre er under planlegging i landet som til nå har vært blottet for kjøpesentre, men der de fleste mer eller mindre har sittet med butikken i fanget i alle år, som Lillebjørn Nilsen synger her hjemme.