Lover penger til kjøpere

Publisert: 23. juli 2002 kl 16.22
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

49.875 kroner inn på kontoen høres fantastisk ut. Du trenger bare å kjøpe lykkebringende edelstener for noen hundrelapper først. Tusenvis av nordmenn har fått det «eksklusive» tilbudet i posten. Flere hundre har klaget på markedsføringen. Nå vil Forbrukerombudet forby bruk av ulovlige metoder i markedsføringen av produktene fra selskapet Biotal.

Forbrukerombudet har tidligere fattet flere forbudsvedtak mot selskapet Multivic AS. Mye tyder imidlertid på at det er personene som sto bak

selskapet Multivic, som gikk konkurs, som trekker i trådene også i forhold

til Biotals virksomhet. Markedsføringen har fortsatt, men med andre typer produkter. Biotal er et av de selskapene ombudet har fått flest klager på det siste året.

Nå mener førstekonsulent Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet i Oslo at nok er nok: - Dette er et selskap vi gjerne skulle ha sett sluttet å sende ut disse tilbudene, sier han. Ombudet vurderer i øyeblikket mulige sanksjoner overfor firmaet, blant annet muligheten for å fatte vedtak og forby The Certin Clinic AS i Asker å fortsette den ulovlige markedsføringen av produktene sine.

Det er samme metode Biotal har benyttet hele tiden. «Utvalgte» får personlige brev om at de har vunnet et større beløp. Det vil bli utbetalt umiddelbart dersom vedkommende kjøper et produkt innen et bestemt antall dager.

Saken fortsetter under annonsen