Lønnsom fotballkamp

Publisert: 10. desember 2005 kl 19.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Kampen gikk for en fullsatt Viking stadion i november, et stadion som rommer 15.300 tilskuere. Nå mener markedsføringseksperter at kampen var en PR-messig innertier for byggefirmaet.

En markedsundersøkelse gjort av Barometer på Nord-Jæren, viser at bare tre prosent av de spurte før kampen nevnte Øster Hus først når de ble bedt om å oppgi navn på et byggefirma. I en tilsvarende undersøkelse gjort etter kampen ble firmaet nevnt først av hele 24 prosent. Dessuten er det nå 53 prosent som nevner Øster Hus som ett av flere byggefirma de kan navnet på. I en undersøkelse i august var tilsvarende tall 17 prosent. Nå har Øster Hus høyest kjennskap av alle byggefirmaene på Nord-Jæren, så vidt foran Block Watne.

Trygve Forgaard, som er daglig leder i Markedsføringshuset, antyder at en markedsføringseffekt tilsvarende en reklamekampanje på 10-12 millioner kroner, er et nøkternt anslag. Daglig leder Njål Østerhus i byggefirmaet mener at den interne effekten av Tufte-kampen også er merkbar.

- Vi har fått en fantastisk lagånd i firmaet. Akkurat nå tror jeg at vi kunne fått til hva som helst. Tufte har blitt et bevis på hva vi kan få til når vi har viljen og evnen til å stå løpet ut. Det var mange som mente det var galskap, forteller han til Stavanger Aftenblad.

Saken fortsetter under annonsen