Lojale nordmenn

Publisert: 29. juni 2004 kl 14.15
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mer enn halvparten av europeiske arbeidstakere ønsker å skifte jobb umiddelbart, mens norske arbeidstakere er lojale. Dette fremkommer i en undersøkelse blant 2.500 arbeidstakere i Europa, utført av StepStone.

Vi vet at nordmenn i gjennomsnitt er i jobben sin lenger enn arbeidstakere i andre land. Denne undersøkelsen tyder på at norske arbeidsgivere har klart å etablere en høyere lojalitet blant sine ansatte. Resultatene er et varsel for europeiske arbeidstakere, men vi bør være fornøyd i Norge, sier Hugo Bråten, StepStone-sjef i Norge.

53 prosent av norske arbeidstakere svarer at de er svært fornøyd med jobben sin og gjerne blir værende, mens 25 prosent er på jakt etter ny jobb i dag. Dette står i sterk kontrast til for eksempel land som Nederland og Tyskland, der over halvparten av arbeidstakerne ville skifte i dag hvis de fikk et tilbud, og hvor bare en av fem er fornøyd med jobben sin.

Gjennomsnittet for Europa er at 23 prosent av arbeidstakerne er fornøyde og gjerne blir i sin nåværende jobb, 29 prosent er åpne for endringer, men kun hvis det nye tilbudet er mye bedre enn det de har i dag. 48 prosent av arbeidstakerne ville skifte jobb umiddelbart hvis de fikk et nytt tilbud.

Saken fortsetter under annonsen