Lidl-skepsisen øker

Publisert: 24. november 2004 kl 21.29
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Årets rapport viser dessuten at stadig flere forbrukere sier at et stort vareutvalg er viktig for dem, og store butikker med et spesielt stort vareutvalg er i ferd med å bli et betydelig segment i norsk dagligvarehandel. Forbrukerne ønsker i større grad enn før butikker som gir dem inspirasjon og mangfold.

Undersøkelsen Norske Dagligvarekjeder viser forbrukernes «dom» over de 15 største dagligvarekjedene i Norge, og hvordan hver enkelt styrker eller svekker sin posisjon på faktorer som er viktige i konkurransen. Undersøkelsen gjøres med et representativt utvalg av den norske befolkningen på 1100 personer, og er blitt gjennomført hvert år siden 1992.

Det er oppsiktsvekkende at mens kjennskapen til Lidl har økt kraftig, har ACNielsen også observert en økt skepsis til Lidl. Mens hele 46 prosent av norske forbrukere i fjor så det som sannsynlig at de ville benytte Lidl, oppgir i år kun 36 prosent at det er sannsynlig at de vil benytte seg av Lidl hvis kjeden etablerer seg innen deres naturlige handleområde. Kun 16 prosent oppgir at de svært sannsynlig vil benytte seg av Lidl.

Saken fortsetter under annonsen