Lidl legger om

Publisert: 22. november 2005 kl 15.47
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Billigkjeden Lidl er i ferd med å gjøre store endringer i sitt sortiment i Sverige. Blant annet tar kjeden inn flere svenske produkter i hyllene.

Den tyske billigkjeden Lidl har ikke falt i smak hos kundene her i Norge. En viktig grunn er alle de tyske, ukjente varene i butikkens hyller. Kundene er svært skeptiske til varene i de norske Lidl-butikkene.

Kjeden etablerte seg her i landet for et drøyt år siden, i Sverige åpnet den sine første butikker i 2003. Nå viser en undersøkelse fra ACNielsen i Sverige at kjeden gjør helomvending og tar inn flere svenske varer i butikkene.

Størst endring er det innen ferskvarer, hvor nærmere halvparten av sortimentet er byttet ut. I tillegg holder butikk-kjeden åpnet på søndager for å lokke til seg flere kunder. Men fremdels mangler en viktig vare som trolig gjør av mange svensker kjører forbi Lidl når de er ute å handler, nemlig snus.

- I tillegg til snus, savnes også babymat, sier Robert Ehinger, leder av Retailer Services i ACNielsen i Sverige til bladet Dagligvarehandelen.

Saken fortsetter under annonsen