Lettkledde modeller ikke lenger nok

Publisert: 29. juli 2002 kl 10.01
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hennes & Mauritz er bare H&M for enhver svenske og en suksess på linje med Ikea og Volvo for folk over hele verden. Men nå går det med H&M som med Ericsson - rett ned i kurshelvetet.

Det er ikke mer enn ett år siden høyprofilerte Fabian Månsson stormet ut av sjefskontoret og dyttet kursen ned 30 prosent fra snaue 350 kroner. Nylig var det tid for ny kursmassakre, etter et varsel om profittfall på 16 prosent. Nå er aksjen verdt rundt 150 kroner.

Modell Claudia Schiffer har altså ikke fått folk til å kjøpe de nye kolleksjonene, men hun kan søke trøst i følgende faktum: like dystert er det faktisk hos den svenskeide konkurrenten som også bruker lettkledde modeller, Lindex:

«Bedriften drar i nødbremsen og tvinges til nye salgskampanjer og sparetiltak», heter det i et bredt oppslag i Affärlsvarlden. Konklusjonen er: «På knapt ett år har Lindex mistet stemplet som et spennende middelstort børsselskap. Det var noe annet i fjor da aksjeinvestorene handlet opp Lindexaksjen til 300 kroner i håpet om at Lindex skulle repetere H&M-suksessen på Tysklandsmarkedet».

Saken fortsetter under annonsen