Vil ha synlig kontroll

Publisert: 1. august 2007 kl 10.30
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Engelske ledere sier de er positive til hjemmekontor, men likevel oppgir en betydelig del at de har vanskelig for å frigjøre seg fra behovet for synlig kontroll, skriver Nic Paton på nettstedet ManagementIssues.com. De foretrekker at arbeidstaker er fysisk til stede.

En nylig publisert undersøkelse avslører at lederne frykter at deres ansatte tilbringer arbeidsdagen foran tv'n, eller er ute og shopper. Dette til tross for at for tre-fjerdedeler av benyttet seg av en slik ordning.

Amerikanske undersøkelser viser det samme. Ni av ti uttrykte at de hadde tillit til de som arbeidet hjemmefra, og et flertall mente sågar de var mer produktive, men en tredel ville ha muligheten til å kontrollere, bare for å føle seg sikre. Lederne ga også uttrykk for at det opplevde det som vanskelig å motivere og lede de man ikke hadde fysisk til stede.

Chris Humpfries, leder av City and Guild som sto bak den engelske undersøkelsen, påpeker at arbeidskulturen i UK fortsatt er bygget på lange arbeidsdager, og de som viser at de prioriterer å være tilstede utover kveldene blir belønnet for det. Han innrømmer at det betyr at de som bruker lang tid på jobben blir belønnet for dette, framfor de som jobber mer effektivt.

Saken fortsetter under annonsen