huitfeldt_annik.jpg
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt får ikke noe godt svar fra Nav om hva som skjer med de som mister arbeidsavklaringspenger.

Titusener kan miste NAV-støtte

Publisert: 7. august 2013 kl 10.15
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Arbeidsavklaringspengene (AAP) gis til personer som på grunn av skade eller sykdom har behov for bistand for å komme i arbeid. Ordningen er tidsbegrenset, og etter at den har fungert i fire år går den ut i mars 2014. Stønadsmottakerne står i utgangspunktet uten stønad fra NAV etter dette, skriver Aftenposten.

De 68.200 personene som rammes av dette gikk på noen av de tidligere ordningene da AAP ble innført i 2010, og de gamle ordningene deres ble omgjort. I løpet av de fire årene som har gått har de ikke fått avklart om de skal over på uførepensjon, tilbake i jobb eller hva de har krav på, skriver Aftenposten.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt har vært i kontakt med NAV, foreløpig uten å få svar.

– Jeg har spurt NAV om tall for dette, men hverken de eller jeg kan forutsi hva som vil skje. Men jeg vil advare sterkt mot å tro at alle disse kommer over på uførepensjon. Noen vil komme tilbake i jobb, og noen vil gå over i uførepensjon, sier hun til avisen.

Høyre-leder Erna Solberg mener en eventuell ny regjering kan arve et stort problem.

– Det ligger noen bomber som regjeringen – om de ikke har feid dem under teppet – i alle fall har oversett. Regjeringen har vært forbausende stille om hva som skal skje, sier hun til Aftenposten.

 

Saken fortsetter under annonsen