Teknologikløft i familiebedriftene

Publisert: 28. juni 2007 kl 09.25
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det viser en undersøkelse it-selskapet Microsoft har gjennomført i over 250 små bedrifter i USA hvor flere enn en generasjon er representert.

I en tid hvor barn gjerne er flinkere med datamaskinen eller DVD-spilleren enn foreldre og besteforeldre, er det kanskje ikke så rart at holdningene til teknologi er annerledes hos de yngste enn hos de eldste. Undersøkelsen fra Microsoft viser da også at eldre bedriftseiere, som ofte er gründerne, er mindre interessert enn barna i å få tak i det siste av høyteknologiske produkter og applikasjoner. Unntaket er hvis de er overbevist om at teknologiinvesteringen vil påvirke bunnlinjen direkte, skriver management-issues.com.

I familiebedriftene som ble undersøkt, var internett-tilgang og PCer den mest vanlige teknologien, men yngre familiemedlemmer følte at dette ikke var nok, og var bekymret over at konkurrentene kunne få et teknologisk forsprang.

Ifølge undersøkelsen ble imidlertid teknologiinvesteringer sett på som et godt tiltak for å tiltrekke den yngre generasjonen til bedriften.

Saken fortsetter under annonsen