jente_ung_dame_.jpg

Styrk jobbprofilen din

Publisert: 24. juni 2010 kl 09.38
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Hvordan bruke sosiale medier aktivt i jobbsammenheng? E24.se har intervjuet Isabella Andersson i meklerselskapet Fastighetsbyrån som skriver bloggen «Mäklarvardag» sammen med tre kvinnelige kolleger.

Bloggen oppstod etter forespørsel fra arbeidsgiver, men i motsetning til en del andre bloggere i bransjen skriver Andersson ikke mest om prisanalyser og boligmarkedet. Hun blogger mest om livet om mekler og om hvordan hverdagen ser ut.

Mekleren bruker et par timer i uken på bloggen, og skriveriene hennes har fått oppmerksomhet internt i selskapet, men er også blitt lagt merke til i bransjen for øvrig. Hun får også en del henvendelser frastudenter.

Judith Wolst, konsultent hos Hallvarsson & Halvarsson og spesialist på sosiale medier, sier til E24.se at man styrker sitt personlige varemerke gjennom å synes på nettet – og da først og fremst på Google. Har du en blogg eller mikroblogg øker sannsynligheten for at navnet ditt dukker opp hvis noen søker på ditt ekspertområde. Det øker igjen sjansen for at akkurat du blir kontaktet når noen trenger en kontakt på ditt område.

– Du kan bygge opp din egen identitet og profilering på Google. Du kan ganske enkelt skape ditt eget bilde av hvem du er, sier Wolst til E24.se.

Ekspertens råd er at man begynner enkelt. Starter du en blogg og publiserer innlegg nogenlunde regelmessig, kan du kommentere i andres blogger og lenke til andre. Personen vil se at noen har lenket eller kommentert, og vil sannsynligvis besøke din blogg tilbake.

Saken fortsetter under annonsen