Støre hygger seg på tronen

Publisert: 25. juni 2007 kl 10.18
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Ingen bombe: Utenriksminister Jonas Gahr Støre er best i test i Aftenpostens måling over den rødgrønne regjeringens popularitet. Mens statsminister Jens Stoltenberg øker mest med å krabbe seg til karakteren 4.0 - ligger Støre fortsatt suverent i toppen av klassen med en karakter på 4,7 - en hel karakter foran den rødgrønne regjeringens tredje mest populære, justisminister Knut Storberget med sine 3,7.

I april toppet også Støre Ukeavisen Ledelses lederkåring som landets beste toppsjef.

Her ble det bekreftet at lederen Støre ikke bare er folkets yndling - men også yndlingen blant ekspertene og ikke minst - blant de som faktisk har jobbet med ham.

Ganske oppsiktsvekkende er det at han som politiker topper vår måling - på en liste der politikerne jevnt over har scoret betydelig dårligere enn næringslivslederne.

«For god»
- Han er så god og overbevisende at vi risikerer å bli blendet, sa en statsviter. Andre mente vi kan unne oss å nyte den «perfekte mannen:» Utenriksminister Jonas Gahr Støre bestiger tronen i Ukeavisen Ledelses fem år lange toppsjefanalyse. Her kom lederen som fikk kritikk for å være for god.

Våre sentrale kilder sparte ikke på superlativer og toppoeng om mannen som ble betegnet som «overmenneskelig,» «fenomen» og intet mindre enn «perfekt.»

Det er Støres intellekt og kommunikasjonsevner, samt evne til nytenkning og å motivere, som våre kilder oppgir som nøkkelen til hans gullforgylte omdømme og suksess.

Saken fortsetter under annonsen

- Han kan risikere å gå av som en flink mann som ikke fikk utrettet stort. Han har blitt målt på det han er - ikke det han gjør, sa en utenriksredaktør.

En statsviter bekymret over at Støres politikk og verdivalg fordekkes av blendene flinkhet og dermed truer demokratiet.

- Støre ser seg ikke som «best blant likemenn», men bare «best,» sa statsviteren:

- Han har ideen om det RETTE. Det er en tradisjon som går tilbake til Platon, Lenin, Gro, og nå Støre. Det er en idé om en riktig og nødvendig politikk og ledelse. Støre driver ikke med politikk - han driver med sannheten.

- Hyggelig
- Det er jo hyggelig, jeg kan ikke si noe annet - og det er alt jeg har å si om det, sier Støre til Ukeavisen Ledelse som kommentar til kåringen.

- Hva er din kommentar til at Ap-kollega og kulturminister Trond Giske bunnet samme måling?

- Ingen kommentar, sier Støre til Ukeavisen Ledelse.

Saken fortsetter under annonsen