Stanser kvinnecoaching

Publisert: 18. juni 2007 kl 11.54
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
Et prøveprosjekt for å få rekruttert flere kvinnelige toppledere i staten startet i begynnelsen av 2006. Da Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) gjorde opp status i mars i år, fant dem imidlertid ut at bare tre av de tyve kvinnene hadde fått en topplederstilling. Dette ble ikke vurdert som godt nok, og ekspedisjonssjef i FAD, Finn Melbø, sier til Dagens Næringsliv at dette prosjektet ikke er noe å gå videre med i denne formen.

Coaching er en form for veiledning som er blitt en motebølge innen ledelse. Coachingen kan ta ulike former, men som regel er hovedtanken at den som coaches selv skal finne svar og øke sin egen bevissthet ved hjelp av spørsmål fra coachen.

Det er AFF ved Norges Handelshøyskole som har kjørt kvinnecoachingsprosjektet for staten. De skriver ifølge Dagens Næringsliv i sin rapport at resultatene ikke peker på noen entydig effekt. Videre heter det blant annet at deltagerne kom med forskjellige motiver og bakgrunn for coachingen. Noen var ikke interessert i å søke noen topplederjobb umiddelbart.

Deltagerne skal ha opplevd coachingen som verdifull, men AFF konkluderer med at det kan være like viktig å tilby en mer allmenn form for lederstøtte.

Saken fortsetter under annonsen