thor_hushovd_to.jpg
– Vi idrettsutøvere er gode til å hente ny guts, sier Thor Hushovd.

Slik kommer de seg tilbake til toppen

Publisert: 12. april 2013 kl 10.02
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Syklisten Thor Hushovd har hatt et tungt år. Sykdom og manglende form inntraff samtidig som han skulle starte sin første sesong i stjernelaget BMC. Hushovd forteller til A-magasinet at mange kan lære mye av hvordan toppidrettsutøverne jobber for å nå toppen igjen.

– Alle kan bli syke eller oppleve at det de har jobbet for i mange år, ikke blir noe av, og føle at lufta går ut av ballongen. Det vi idrettsutøvere er gode til, er å hente ny guts. De fleste idrettsutøvere taper jo mye mer enn de vinner. Skuffelsene er flere enn oppturene. Da er det bare å legge ting bak seg og hive seg på igjen, og det kan andre lære noe av, sier han til magasinet.

Hushovd er i prosessen med å komme tilbake for tiden, og har ikke helt fått de svarene han ønsker, selv om han nylig ble nummer 35 i klassikeren Paris-Robaix, etter to punkteringer og én velt. 2012 var likevel et mørkere år, med en sykdom som han gikk lenge uten å få en diagnose på, og tunge, tunge sykkelløp.

Kanskje han kan hente inspirasjon fra andre toppidrettsutøvere som har opplevd lignende? Skiskytteren Tarjei Bø var så sent som i fjor slått ut av TWAR-bakterien. I vinter vant han likevel individuelt VM-gull.

– Jeg var mer tilfreds enn noen gang. Opplevelsen blir ekstra sterk når man har opplevd motgang og i tillegg ikke er favoritt, sier Bø til A-magasinet.

Bø forteller at han visste at han hadde et talent som lå der, selv om han var syk. Det var tålmodighet som var hans viktigste oppgave.

– Det er vel slik vi er skrudd sammen for å takle skuffelsene. Vi går på og angriper på nytt, sier han til A-magasinet.

Saken fortsetter under annonsen