mannlig_superhe.jpg
Å gå inn i et intervju med kraft og energi kan være avgjørende for om du får jobben.

Slik kan du hale i land drømmejobben

Publisert: 3. juni 2013 kl 10.19
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Når du jakter på drømmejobben, må du regne med konkurranse fra andre kompetente kandidater.

Det som til slutt kan være avgjørende om du får drømmejobben eller ikke kan imidlertid være tankesettet ditt. Det mener David Dubois, assisterende professor i markedsføring ved INSEAD. Etabler et tankesett som signaliserer kraft, energi og makt, selv om du ikke føler at du har denne kraften, råder markedsføreren i en artikkel hos INSEAD Knowledge.

I et nytt forskningsprosjekt testet Dubois og noen kolleger om man kan manipulere folks tankesett, slik at de går inn i et intervju med en følelse av mer kraft og energi enn de ellers ville gjort.

De delte noen studenter inn i tre grupper. Før de skulle til intervju til en handelshøyskole fikk en gruppe i oppgave å skrive et essay om en gang de hadde kraft og makt. En annen gruppe skulle skrive om en hendelse der de stod maktesløse. Den tredje gruppen skrev ingenting.

Etter øvelsen ble kandidatene ble sendt rett i intervju. 47,1 prosent av kandidatene ble akseptert av intervjuerne. Blant de som først hadde skrevet et essay om at de hadde makt, var det 68 prosent som ble akseptert. Blant de som hadde skrevet et essay om maktesløshet, var det 26 prosent som fikk ja.

Ifølge Dubois finnes det mange måter å fremkalle en følelse av makt og energi på. For noen fungerer det å ha på seg noe som gjør at de får den rette følelsen.

Tankene er en del av historien. Handlinger og kroppsspråk en annen. Kroppsspråk kan signalisere energi og kraft – eller det stikk motsatte.

Saken fortsetter under annonsen