sier_nei.jpg
Hvis man ikke alltid er enig med sjefen, blir et «ja» desto mer verdt.

Sier nei – og får sjefen til å like det

Publisert: 18. januar 2013 kl 08.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Det finnes kanskje medarbeidere som tror at sjefen vil at de ansatte skal være ”ja-mennesker”. Folk som tror at sjefen vil at de skal støtte ham helt og fullt og som gjør sitt beste for å bygge oppunder egoet hans.

Sjefer vil nok gjerne ha støtte, men ønsker seg antagelig ikke folk som alltid er enige med dem, skriver cbsnews.com. De flere lister opp flere grunner at medarbeidere bør si nei til sjefen når dette er nødvendig. Dette er to av dem:

* Deres ”ja” vil bety mer
Hvis de ansatte alltid sier ja til alt, blir det som i eventyret om Peter og ulven. Det de sier betyr til slutt fint lite for kolleger og ledere. Hvis medarbeidere faktisk sier nei til dårlige forslag når det er behov for det, vil de oppleves som ærligere. Dermed vil det også bety mer når de sier ”ja” i andre situasjoner.

* Ledere trenger medarbeidernes meninger
En viktig grunn til at du ansetter folk, er at de skal ha en mening om det de driver med. Som sjef kan du ikke selv ha full oversikt over alle nyanser og detaljer. Du trenger medarbeidere som er i stand til å foreta egne vurderinger, og som kan si nei til dårlige tilbud ved behov. Eller som Gayle Abbot, sjef i konsulentfirmaet Strategic Alignment Partners, sier det til Cbsnews: Hvis du hadde ønsket deg en robot, hadde du kjøpt deg en.

Les også Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisens artikkel: Jeg sier det jeg mener, og mener det jeg sier

Saken fortsetter under annonsen