Mer krevende å få fram kvinnelige ledere

Publisert: 15. juni 2007 kl 10.05
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Dette er en av konklusjonene i Irmelin Drakes kartlegging av hva som trengs for å få fram flere kvinnelige ledere i mediebransjen, skriver Dagens Medier.

En dybdeundersøkelse som er gjort i forbindelse med kartleggingen, viser at kvinner ikke automatisk identifiserer seg selv som lederkandidater. Ifølge Irmelin Drake hjelper det imidlertid hvis kvinnene blir gjort oppmerksomme på at de blir sett på som ledertalenter som er ønsket som ledere i fremtiden. Lederne må dermed drive mer talentjakt, og det på et så tidlig stadium som mulig, konkluderer Drake i rapporten.

Det viser seg at vikariater, åremål og andre tidsbegrensede stillinger er virkemidler som kan bidra til at flere kvinner sier ja til en lederstilling. Dette fordi de får en sjanse til å prøve seg i stillingen, og derigjennom kan finne ut om dette er noe som passer for dem. Undersøkelsen, som er gjort på oppdrag fra «Medienettverket - forum for kvinner i ledelse», består blant annet av dybdeintervjuer med ledere som fungerer som rollemodeller for andre. Det er også gjennomført en elektronisk spørreundersøkelse blant 283 kvinnelige ledere på ulike nivåer.

Dem kvantitative delen av undersøkelsen viser at mediekvinner gjerne vil opp og fram. Hele 55 prosent av de 283 kvinnene som deltok sa at de ønsker å avansere. Bare to av ti mener imidlertid at de har muligheter til avansement i den jobben de har i dag. Mulighetene til avansement er for øvrig noe av det de spurte er aller minst fornøyd med i dagens jobbsituasjon.

Saken fortsetter under annonsen