anne_grete_stro.jpg
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er lei seg for at saksbehandlingen har tatt lang tid.

Marinejegere ble truet til å tie

Publisert: 3. juni 2013 kl 10.11
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

VG skriver i dag om at avdelingstillitsvalgte i Marinejegerkommandoen (MJK) sendte et tre sider langt brev til forsvarsminsiteren 13. februar, der de beskrev et voldsomt press for å få dem til å tie i debatten om det fagmilitære rådet. Rådet konkluderte med at MJK skulle slås sammen med andre spesialstyrker og flyttes til Rena.

En forsvarstopp skal ha truet med telefonavlytting, og marinejegerne sier at de ikke ble hørt i møtene som førte opp mot rådet.

– Kritiske innspill fra fra Sjøforsvaret ble systematisk satt til side, og i mange tilfeller ikke korrekt gjengitt når de ble tatt inn i selve studien, hevder de i brevet.

En leder i MJK skal også ha blitt presset knallhardt til å gå ut i media og støtte Forsvarssjefens plan.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier hun er lei seg for at dette ikke ble håndtert raskere.

– Jeg er lei for at ikke denne e-posten ble journalført på rutinemessig måte med en gang den ble mottatt, men jeg kan forsikre at saken vil bli håndtert ryddig og korrekt, skriver forsvarsministeren til VG.

– Vi skal ha god takhøyde for meningsutveksling i Forsvaret, men påstanden om trusler er alvorlig og de blir nå undersøkt. Jeg er ikke kjent med lignende saker, og departementet behandler nå denne saken for å komme til bunns i hva som er skjedd, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under annonsen