liste.jpg

Lei av listene dine?

Publisert: 18. januar 2013 kl 10.08
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Har du intensjoner om å bli et mer effektivt og bedre organisert menneske i løpet av 2013? En vanlig angrepsvingel er å bruke lister eller digitale verktøy hvor du kan notere ned alt du skal gjøre hver eneste dag. Spørsmålet er om det virker etter hensikten. Blir du mer effektiv og organisert av disse listene?

Jason W. Womack, leder for et selskap som driver med produktivitetstrening, stiller spørsmålet og lanserer i et innlegg hos cbsnews.com en alternativ måte å angripe det hele på.

Hans erfaring er at en beskrivelse av en ideell arbeidsdag, et ideelt møte etc. er et godt sted å starte. Når du har et idealbilde klart for deg, er det også lettere å vite hva du selv kan gjøre for å bidra til at dette skjer, mener Womack.

Rådet hans er: Start med å skrive ned hvordan en ideell dag ser ut for deg. Når på dagen jobber du på ditt beste og får best resultater? Hva gir deg energi til å yte godt? En god natts søvn? En god frokost? Samarbeid med kolleger? Tid til å jobbe alene?

Du kan ikke forvente at dagene blir akkurat som du har beskrevet, men er du deg bevisst hvordan en god dag ser ut, øker sjansene for at deler av dagene kan bli nettopp slik, mener konsulenten.

Saken fortsetter under annonsen