Ledercoaching mindre populært

Publisert: 22. juni 2007 kl 10.05
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14
2000 ledere med ansvar for utvikling av menneskelige ressurser har deltatt i en undersøkelse gjennomført av det globale konsulentselskapet Novations Group. I undersøkelsen ble de spurt om hvordan de bruker veiledningsmetoden coaching overfor ledere.

En tredjedel svarer ifølge management-issues.com at de bruker coaching i mindre grad enn tidligere. 48 prosent bruker metoden like mye som før, mens bare 19 prosent har økt bruken av coaching.

Coaching er en veiledningsmetode som har en rekke tilnærmingsmåter. Men det er gjerne et hovedpoeng at den som mottar coahcing øker sin bevissthet og selv kommer frem til nye svar, ved hjelp av spørsmål fra coachen. Coachen skal ikke komme med svarene.

Coaching av ymse slag økte i en periode så dramatisk i omfang at man kunne snakke om en motebølge. Ifølge Michelle Knox, konsulent i Noviations Executive, har de imidlertid nå for første gang data som viser at bruken av coaching kan være i ferd med å bremse.

- Det er forståelig at en slik enorm vekst vil avta noe, men nå ser det ut til at det er en nedgang, sier Knox til management-issues.com. Konsulenten mener dette kan ha sammenheng med at bedrifter er under press for å kutte kostnader.

Flere andre undersøkelser har vist at bedrifter bruker svært mye penger på coaching, og i en artikkel i Harvard Business Review ble det allerede i 2005 advart mot at det er vanskelig å vite hvor effektivt coaching egentlig er.

Saken fortsetter under annonsen