103677_0718b18_.jpg

Kvinner for fremtiden

Publisert: 18. mai 2007 kl 10.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Dette sier likestillingsansvarlig og ansvarlig for Female Future i NHO, Nina Solli. I de fire årene Female Future har eksistert har om lag 500 kvinner gjennomgått dette lederutviklingsprogrammet. Nå er programmet modernisert.

I kø for å bli med

Det har vist seg nyttig å gjennomgå Female Future-program, viser statistikken:

I det første programmet, fra 2003 til 2005, fikk 26 prosent av deltakerne på det nasjonale programmet tilbud om styreverv i ASA bedrifter, og over 50 prosent av deltakerne på de, den gang tre, regionale programmene.

- Siden starten har 500 kvinner gått gjennom Female Future-programmet. Det kullet som går ut nå teller 220. Målet nå i høst er å få 250 nye talenter inn i programmet. Rekrutteringen til dette høstkullet har startet. Pågangen er stor. For Oslo og Akershus har vi kø, men det er fortsatt mulig å melde seg på her også. Noen prioritering blir ikke foretatt ennå, forteller hun.

Nettverksbygging

- Poenget er nettverksbyggingen. Den er det absolutt viktigste med hele programmet. Det å jobbe aktivt for å utvikle eget nettverk. Stå fram, ta kontakt med andre og finne fram til noen som kan føre en selv videre i karrieren. Selv i møter eller konferanser hvor man kanskje ikke vil tro at det skal finnes noe som passer, så vil det kunne dukke opp muligheter. Det er kraft i «det løse nettverket», det er ofte kontakter lengst ut i nettverket som kan gi uttelling, Å være til stede og bruke seg selv er viktig for å oppnå hva man vil, det bør være et resultat av den bevisstgjøringsprosessen som ska skje i løpet av programmet. Den prosessen er den absolutt den viktigste, påpeker hun.

Saken fortsetter under annonsen

Dette er kun et utdrag av artikkelen som var trykket i sin helhet i Ukeavisen Ledelse nummer 18. For å kjøpe denne utgaven, gå til www.buyandread.com