Kjemper om «leder-cred»

Publisert: 5. juni 2007 kl 09.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

De åtte demokratiske presidentkandidatene kjemper nå om å markere seg ikke bare på sin politikk, men om å ære det beste lederemne, melder Aftenposten.

- Det er forskjell på å lede og å bli leder, sier kandidat John Edwards, og satt dermed tonen for debatten mellom de demokratiske kandidatene på søndag.

Det er stor enighet om at partiet denne gang har flere veldig sterke kandidater, der to kan skape historie. Hillary Clinton kan bli landets første kvinelige president; Barack Obama kan bli det første afroamerikaner.

Irak-krigen preget debatten, der alle demokratene vil trekke USA ut av landet, der Edwards kritiserte Clinton og Obama for å ikke å ha vist mer motstand mot budsjettet som finansierer krigen.

- Det viktigste ved dette er at de spør om å bli president i USA, sa Edwards og utalte at de to ikke viste lederskap, men ble ledet til sin stemmegivning.

Å fremstå som den gode og sterke leder er identisk med å fremstå som «presidentaktig» - og Edwards strategi er å forsøke å ta igjen forspranget som Clinton og Obama har på meningsmålingene ved å fremstille dem som dårlige ledere som ikke går foran.


Saken fortsetter under annonsen